Néhány tanács a téli autózáshoz

SOS Autómentő 0-24


Néhány tanács a téli autózáshoz

https://auto-brand.hu/

 

Felkészülés a téli autózásra

https://www.autonavigator.hu/


Közlekedés télen

https://hvg.hu/cegauto/

 

Hol kötelező a téligumi használata Európában? Mikortól, meddig?

https://bhpgumi.hu/

Téli gumi szabályok Európában

Európa különböző országaiban, különböző szabályok is vonatkoznak a téli gumik és a hóláncok használatára. Alább megtalálják a bizonyos országokra vonatkozó előírásokat, amikre érdemes odafigyelniük, ha esetleg télen el kívánnak utazni egy síelő-körútra vagy éppen külföldre járnak belföldről dolgozni.

 

Magyarország
Itthon nem kötelező a téli gumi használata, de a maximális biztonság érdekében erősen ajánlott. Télen a közútkezelő kihelyezheti bizonyos útszakaszokra a hólánc használatát kötelezővé tévő táblát. Ezeken az utakon kizárólag olyan járművek közlekedhetnek, amelyeknek minimum a hajtott tengelyén hólánc van. Közutakon a szöges abroncsok használata tiltott.

 

Ausztria
Osztrákföldön november 1 és árpilis 15 között kötelező a táli gumi használata, habár azzal is megelégszenek, ha négy évszakos gumit használunk, vagy ha csak a hajtott tengelyen van téli gumi. Bizonyos időjárási viszonyok esetén, például szép egybefüggő hóréteg, vagy korcsolyázásra alkalmas jég esetén az úton kötelező a hólánc használata, tehát ha Ausztrián megyünk át télen, dobjunk be egyet a csomagtartóba, mert az is megeshet, hogy be sem engednek az országba nélküle.

 

Németország
Némethonban nem kötelező a téli gumik használata, viszont előírják, hogy az időjárási viszonyoknak megfelelő gumit kell használni, legyen az téli, nyári vagy akár négy évszakos gumi, egészen addig, ameddig biztonságosan tud az illető vezetni. De ha az ön által biztonságosnak vélt gumit a német rendőrök nem találják túlságosan biztonságosnak egy harminc eurós bírságra kell számítani. A hólánc használatát bizonyos részeken táblával szabályozzák.

 

Csehország
November első napja és április utolsó napja között a 3.5 tonna össztömeget meghaladó gépjárműveken kötelező a téli gumi használata a táblával jelzett útszakaszokon, de elég ha csak a hajtott tengelyen találhatóak meg. A hólánc használata szintén csak a táblával jelzett útszakaszokon kötelező.

 

Szlovákia
Ha az utakat hó vagy jég borítja, akkor kötelező mind jármű mind a négy kerekén a minimum 4 mm profilmélységű téli gumi használata. Dátumhoz kötve csak a teherautók és autóbuszok vannak. Ezeken a járműveken november 15-től március 31-ig legalább a hajtott tengelyen kötelező lenni téli guminak.

 

Franciaország
A téli gumik használata nem kötelező, de a profilmélységnek el kell érni a 3.5 mm-t, és a táblákkal jelzett útszakaszokon a hólánc használata is kötelező.

 

Olaszország
Olaszországban nem egységes, hanem inkább regionális szabályzás van a sok különböző éghajlati viszony miatt. A Francia határ közelében október elejétől április közepéig kötelező a téli gumi használata. Egyébként csak a hegyi utakon, síszezonban kötelező a téli gumi használata, és a hóláncok használatát táblákkal szabályozzák.

 

Luxemburg
Tiltják a vegyes gumik (tehát elől nyári, hátul téli, illetve ennek a fordítottja) használatát. ezen kívül a téli gumik használata nem kötelező, de hideg időjárási viszonyok mellett ajánlott.

 

Horvátország
Öt centis hó és jeges utak esetén kötelező a hólánc és az autóban egy hólapát megléte. Téli időjárás mellett előírják a téli gumi használatát, de megelégednek a négy évszakossal, vagy azzal, ha csak a meghajtott tengelyen van téli gumi. A hegyekben figyeljünk a hóláncokat szabályzó táblákra.

 

Svájc
Nem megfelelő gumik használata súlyos következményeket vonhat maga után Svájcban. Ez alatt magas bírságolást, és akár őrizetbe vételt értek.

 

Szlovénia
November 15 és március 31 között kötelező a téli gumik használata, ráadásul öt centis hó mellett a hólánc is kötelező.

 

Lengyelország

Nem kötelező a téli gumi és a hólánc használata, de télen ajánlott. Szintén így van Oroszországban, Belgiumban, Dániában, Nagy-Britanniában, Hollandiában, Törökországban, Romániában és Szerbiában

 

Svédország
A téli gumi és a hólánc kötelező. Az itt élők többnyire szöges gumikkal járnak télen a szélsőséges időjárási viszonyok miatt akárcsak Norvégiában és Izlandon.

 

Finnország

Itt, Lettországban, Litvániában és Észtországban december eleje és március eleje között minden autón kötelezett a téli gumi használata.

 

Motor hideginditása télen

https://totalcar.hu/magazin/

 

Hasznos linkek: Autómentés Külföld Autómentés Budapest Autómentés Pest megye !

Ha úgy alakul, hogy az utakon ragad, csak hívjon a következő telefonszámon:

+36 70 432 44 04

GR autómentés

Cégünk 2000 óta foglalkozik kizárólagosan autómentéssel, furgonmentéssel, kistehermentéssel, kisbuszmentéssel és motormentéssel, szállítással.

Hívjon bizalommal.

 

NON-STOP Autómentés Autószállítás 0-24h

tel:+36704324404

Hívjanak és mi indulunk azonnal!

Megbízható profi autómentő, tréleres autómentés és autószállítás a hét minden napján, egész nap!

 

 


Autómentés Non-Stop!

Hívjanak minket bizalommal:
+36704324404

ÜDVÖZLÖM!

GÁL RÓBERT VAGYOK A ROB11 BT. CÉGVEZETŐJE.

CÉGÜNK 1996-BAN ALAKULT. 2001.ÓTA FOGLALKOZUNK KIZÁRÓLAGOSAN AUTÓMENTÉSSEL ÉS GÉP SZÁLLÍTÁSSAL.
JELENLEGI SZÁLLÍTÁSI SÚLYKAPACITÁSUNK 6,5 TONNA.
HA ELAKADT, ELROMLOTT VAGY SZÁLLÍTANI KELL KERESSEN BIZALOMMAL AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON VAGY E-MAILBEN.


ÁRAK
MIUTÁN MAJDNEM MINDEN FELADAT MÁS ÍGY ÁRAINKAT A FELADATTÓL FÜGGŐEN ÁLLAPÍTJUK MEG. KÉRJÜK ÁRAINKRÓL ÉRDEKLŐDJÖN TELEFONON VAGY E-MAILBEN.
A MEGBESZÉLT ÁRAKON FELÜL SEMMILYEN PLUSZKÖLTSÉG NEM KERÜL FELSZÁMÍTÁSRA. /PL. CSÖRLŐZÉS/

Elérhetőség

Cím

2234 Maglód ,
Luther Márton utca 84.

Nyitvatartási idő

H: 0:00-24:00
K: 0:00-24:00
Sze: 0:00-24:00
Cs: 0:00-24:00
P: 0:00-24:00
Szo: 0:00-24:00
V: 0:00-24:00

Levélküldés
E-mail:info@grautomentes.hu